PATLICANLI ET YEMEĞİ TARİFİ İNGİLİZCE TÜRKÇE
4.Adet Patlıcan, 250 gr kuzu kuşbaşı, 2 adet domates, 2 adet sivri biber,
2 yemek kaşığı tereyağ, 2 yemek kaşığı salça, 1 adet soğan, 2 diş sarımsak, tuz, karabiber.
Yapılışı:
Patlıcanlar soyulup uzun şekilde doğranarak, fritözde kızartılır.
tencereye tereyağı konulup, sarımsak ve sağanlar, et ile kavrulur.
Salça ilave edilip 1-2 dk daha kavrulduktan sonra üzerine su ilave edilir.
Pişmeye yakın tuz karabiber ilave edilir. Fırın tepsisine veya güveç kabının içerisine pişen etler üzerine de
kızartılmış patlıcanlar konur. Arzuya göre kekik ve pul biber atılabilir.
Fırın tepsisinin üst kısmı domates ve biberlerle dekore edilip 180 derece ateşle pişirilir.
İngilizcesi:
Meat dısh With Eggplant
İngredients
4 eggplants 250 gr cubet lamb 2 tomatos, 2moderately hot long green peppers ( sup anaheim) 2 tablespoons butter 1 tablespoon tomoto paste, 1 yellow onion, 2 cloves garlıc, salt and black pepper.
Directions:
peel eggplant and slice lengtwise fry in fryer. brown garlic, onion, and meat in butter in pot.
Add tomoto paste and brown for 1-2 more mins, and hot water.
Add salt and black pepper when nearly done. Place cooked meat in an oven pan or clay pot and cover with
fried eggplant. Add oregano or red pepper flakes if desired.
Garnish the top of the oven pan with tomatoes an peppers and bake in oven preheated to 180 C.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder